Tuesday, August 5, 2008

Koleksi Buku Kanak-kanak (7 hingga 10 tahun)

Alam Ceritera ingin merekomen judul-judul berikut bagi bacaan kanak-kanak antara usia tujuh hingga sembilan tahun. Ia ditulis dengan font yang besar serta penuh dengan lakaran yang dapat menarik perhatian pembaca muda. Oleh kerana daya tumpuan anak-anak dalam lingkungan usia ini tidak begitu lama, kisah yang terdapat di dalam buku cerita ini ringkas dan dapat dibaca dengan cepat.


Siri Penyiasat Ekstrovert

Empat sahabat yang menggelarkan diri mereka Penyiasat Ekstrovert.
Harga setiap naskhah : RM12.50

Harga Setiap Naskhah : RM13.00

Harga : RM13.50


Siri Sahabat Kole Kacang


Kole Kacang? Apa itu? Kole kacang itu kuih sebenarnya...tetapi ada lagi yang tidak tahu. Syakirah suka makan kole kacang, jadi Muaz mesti bawa lebih kuih itu... hanya untuk Syakirah.

Ikutilah cerita yang penuh lucu dan drama ini. Pasti anda menyukainya.

Harga : RM13.00
Koleksi Cerita Rakyat Jepun
Koleksi Cerita Rakyat Jepun ini padat dengan kisah-kisah dongeng dari negara itu. Banyak kisah-kisah menarik yang pastinya sangat menghiburkan seisi keluarga. Padat dengan lakaran menarik serta mengandungi halaman berbahasa jepun.

Harga : RM12.50 setiap satu

Siri Adam Kecil


Siri ADAM KECIL ini mengandungi 7 cerita pendek yang berkisar pada zaman kanak-kanak semenjak watak utamanya memulakan zaman sekolah. Ikuti perkembangan Adam di sekolah dan di rumah serta pergaulannya dengan rakan-rakan sebaya. Setiap cerita mempunyai pengajaran yang dapat dijadikan tauladan. Sesuai untuk bacaan seisi keluarga.


Harga : RM12.50 setiap satu.1 comment:

Anonymous said...

salam,

saya mahu membeli naskah lengkap cerita rakyat jepun. maklumkan kepada saya caranya melalui mel-e sanizamcom@gmail.com.

Followers